Zij gingen je voor

Het mooiste wat je een ander kunt bieden, is de beste versie van jezelf. Investeren in jouw persoonlijk leiderschap is waardevol voor jou en voor de mensen om je heen. Omdat je tot betere resultaten komt, zowel op de werkvloer als thuis. Benieuwd naar wat een Personal Leadership Development Program of Personal Leadership Coaching Program jou kan opleveren? Deze mensen zijn je voorgegaan. Dit zijn hun ervaringen.

Zes maanden geleden stond ik op een kruispunt: ik kon niet meer verder op de ingeslagen weg. Ik wilde niet meer die continue druk voelen van de totale verantwoordelijkheid. Ik voel me nog steeds erg verantwoordelijk voor wat er gebeurt op de werkvloer, maar ik ga er nu anders mee om.Ik heb geleerd rust te nemen, nee te zeggen, verantwoordelijkheden te laten waar ze horen.

Ik heb goede mensen om me heen verzameld aan wie ik een hoop taken heb uitbesteed. Ik zei: ‘Ik ben er niet meer, zoek het maar uit. Ik wil nog wel op de hoogte gehouden worden, het overzicht hebben, maar ik ga niet meer op de inhoud zitten.’ En dat bevalt prima. Ik heb nu bijvoorbeeld een bedrijfsleider die doet wat ik voorheen ook deed, maar waar ik niet goed in was. Hij doet het veel beter dan ik. 

Ik focus me meer op dingen waar ik goed in ben. Ik heb geleerd dat je successen moet vieren: samen een hapje eten na een project in plaats van hup, gelijk weer door naar het volgende. Ook daarin maak ik andere keuzes. Dingen die ik echt wil, die belangrijk voor mij zijn, heb ik geleerd in te plannen. Opschrijven en een schema maken om er naartoe te werken.  

Mijn belangrijkste inzicht is: ik heb het altijd zelf in de hand, wat er ook gebeurt. Ik moet mensen aanspreken op wat ik zie in plaats van het opkroppen en imploderen. Ik nam alle verantwoordelijkheden op mijn schouders. Door mijn beperkende overtuigingen handelde ik teveel uit emoties. Nu schiet ik nog steeds wel eens uit de bocht, maar ik blijf er minder lang in hangen. Ik herstel mezelf veel sneller. Mijn zelfinzicht blijft groeien.

Mijn volgende doelen liggen alweer klaar, maar ik kan terugkrijgen op het afgelopen half jaar en zien dat ik als persoon en ondernemer ben gegroeid. Dat heeft het persoonlijk leiderschapstraject me opgeleverd.”

Maarten de Jong, algemeen directeur Gevelconcept  

“Toen ik begon met het Personal Leadership Development Program gaf ik mijn leven vanuit mijn gevoel een zes. Nu is dat een acht. Mijn gevoel heb ik een tijdlang weggestopt, omdat ik er niets mee kon. Dat was vervelend voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Ik kon heel kort door de bocht reageren: ik was ongeduldig en heel onrustig. Zowel thuis als op het werk.

Ik heb geleerd, maar vooral ervaren dat al mijn gevoelens er mogen zijn, de positieve en de negatieve. Ik heb meer begrip gekregen voor mezelf. En daarmee ook voor anderen. De relatie met mijn dochters is beter geworden omdat ik anders reageer dan vroeger.

Op mijn werk zie ik mensen glimlachen als ze me zien komen. Vroeger zag ik mensen nog wel eens denken ‘o help daar is hij’. Ik krijg meer vertrouwen en ik geef meer vertrouwen. Ik hoef niet meer direct van nul naar honderd met het team. Laat mensen zelf maar hun route bepalen, ik stuur wel bij als het nodig is. Stapje voor stapje, is nu mijn motto. Ik merk dat mensen meer verantwoordelijkheid durven te nemen omdat ze fouten mogen maken.

Mijn traject bij de New Leadership Academy heeft me bewustwording gebracht. Ik weet nu dat ik een keuze heb als ik geconfronteerd word met een uitdagende situatie: mijn gevoel van vrijheid is gegroeid.”

Ron Beers, salesmanager bij Fleura Metz

Ja, ik wil graag advies

“Toen ik 6 maanden terug begon met het Personal Leadership Coaching Program, had ik weinig energie, sliep slecht en na een werkdag lag ik uitgeteld op de bank. Nu sta ik heel anders in het leven. Ik heb meer tijd voor mezelf, tijd voor anderen en ik heb weer energie over voor hobby’s en sport. Ik slaap weer hele nachten door omdat ik tevreden en gerust naar bed ga en sta met s’ ochtends met veel energie op…. zelfs op maandagochtend 😉 Marcelle heeft een enorme energie die ongelooflijk aanstekelijk werkt. Mede hierdoor had ik snel een klik met haar, een vertrouwd gevoel, waardoor ik mezelf open durfde te stellen en dingen durfde te vertellen die ik tot dat moment slecht met enkele familie leden had gedeeld. Pas wanneer je echt durft te zeggen wat je op je hart hebt, kun je stappen maken. Als belangrijkste, ken ik mezelf beter dan ooit te voren en luister ik naar mezelf. Hierdoor merk ik wanneer ik over mijn grens dreig te gaan en ben ik een betere leidinggevende geworden.

Ik wil tegenwoordig eerst het perspectief van de ander begrijpen, voordat ik mijn eigen visie deel. Op deze manier lukt het me veel beter om anderen duidelijk te maken wat ik bedoel en kunnen we samen tot een betere oplossing komen. Nieuwe vaardigheden voelen soms nog wat onwennig, zoals vrijwel elke verandering. Maar ik zie de resultaten en dat geeft me energie om door te gaan. Marcelle heeft me geholpen om niet in mijn oude vertrouwde systeem te blijven hangen, maar uit mijn comfortzone te stappen. Ze luistert en daagt je uit om door te pakken, mede doordat ze ervaringen uit haar eigen leven deelt. Ik raad het dan ook iedereen aan om een Personal Leadership Coaching Program te volgen. Allereerst om te beseffen dat je niet de enige bent die tegen uitdagingen aanloopt. Iedereen heeft wel iets en juist dat maakt het programma zo goed. Je leert beter met jezelf om te gaan.”

Floris Ramaekers, Supervisor Software Engineering bij Lan Handling Technologies

“Al van kinds af aan wilde ik ondernemer worden. Onzekerheid en angst hielden me lange tijd tegen. Een aantal maanden geleden ging het roer toch om. Ik heb toen durven kiezen voor wat ik eigenlijk al jaren wilde. Daar was wel enige aanmoediging van Marcelle voor nodig. Op momenten dat ik niet door durfde te pakken, stond Marcelle er om me een duwtje in mijn rug te geven. En om me scherp te houden dat ik mijn ingeslagen pad bleef volgen. Dat ik doorzette, zonder me af te laten leiden door mijn eigen angst en weerstand. Het leek soms zo aantrekkelijk om toch weer te kiezen voor de veiligheid van een vaste functie.

Ik voel me nu vol energie en ik heb alle vertrouwen in de toekomst. Oude beperkende overtuigingen steken nog wel eens de kop op maar daar ben ik me van bewust. Ze hebben geen invloed meer op de keuzes die ik maak.

Al heel snel nadat ik met het coachingstraject was begonnen, steeg mijn energie. Dat is alleen maar sterker geworden. Mensen in mijn omgeving zeggen tegen me dat ik ben veranderd; ze zien dat ik bruis van de energie, maar ook dat ik positief en zelfbewuster ben geworden.”

Kim van Dam, Organisatieontwikkeling

“Ik heb het Personal Leadership Development Program gedaan; een bijzondere reis met vele mooie ervaringen! In dit programma werd mij nog meer duidelijk wat mijn belangrijkste kernwaarden zijn. Thema’s als o.a. positionering en storytelling komen ook voorbij. Dit heeft mij veel inzicht en duidelijkheid gegeven; hoe ik nog meer in verbinding met mezelf en ook met de ander kom. Kleine stapjes zetten door te experimenteren. Geweldige trainers met ieder hun eigen expertise en de luxe van goede personal coaching. Deze investering in mezelf heeft me zoveel opgeleverd: ik ben verder gegroeid in mijn rol als leidinggevende. Maar ook als partner, vader, broer en vriend. Een leiderschapsprogramma bij de New Leadership Academy volgen, is absoluut een aanrader.”

Michel Emmerik, manager finance bij Inholland

“Diep, dieper, diepst! Daar gaat nieuw leiderschap over naar mijn mening! Waardengedreven. Vanuit het diepste van jouw kern, je pure persoon, je drijfveren, je potentieel, jouw leven zo richting geven dat het volledig past en in lijn is met je hartewens. Zodat het leven je energie geeft, in plaats van dat het je energie onttrekt! Wat dat voor mij persoonlijk inhoudt en hoe ik dat in stapjes vorm kan gaan geven heb ik mogen ontdekken en ervaren tijdens het Personal Leadership Development Program van de New Leadership Academy. Van harte aanbevolen!”

Linda Baerveldt, teamleider en verpleegkundige 

Ja, ik wil graag advies

“Als ik vroeger buiten ging spelen, en mijn ouders vroegen ‘Wat gaan jullie doen’, dan zeiden wij altijd: ‘Wij gaan avonturen beleven. En een avontuur was het bij de New Leadership Academy. Marcelle is als geen ander in staat mensen te raken. Ze beheerst het talent om van verschillende persoonlijkheden een groep te smeden, die van af het eerste moment hecht is. Door de coaching gesprekken en de doelstellingen die je in het begin van het proces opstelt, zet je een intentie in de tijd, die je samen met de groep instaat stelt om vanuit kwetsbaarheid, gelijkwaardigheid en respect waardengedreven tot nieuwe inzichten te komen.

Ik heb tijdens het proces veel nieuwe inzichten verworven. Een daar van wil ik graag met jullie delen: In het verleden heb ik geregeld last gehad van depressies die er toe leidden dat ik niet in staat was om goed te functioneren. Concentreren ging lastig, en ik werd midden in de nacht wakker met zweet op mijn voorhoofd. Nu heb ik handvatten gekregen over hoe het brein werkt. En door meditatie ben ik dichter bij het gevoel van mijn buik en hart gekomen.

Ik heb geleerd om kleine stappen te maken, door middel van dertig dagen experimenten kijk ik wat voor mij goed voelt. Zo heb ik onder andere ontdekt dat als ik trampoline spring in de ochtend ik meer energie heb om de dag mee te beginnen…. Tijdens mijn avontuur op New Leadership Academy heb ik ervaren dat wat ik toelaat zichzelf loslaat. Wat ervoor heeft gezorgd heeft dat ik beter in staat ben om gebeurtenissen te relativeren. Ik ervaar vrijheid om te kiezen, wat mijn antwoord wordt. Dit helpt mij om in elke situatie aansluiting te vinden bij de ander.

Ik ben op plekken geweest waar ik vanuit mezelf niet zo snel naar toe was gegaan. Door de passie en bevlogenheid van de verschillende trainers op hun vakgebied bleef ik leermomenten ervaren. Steve Job zei ooit ‘Stay hungry, Stay foolish’. Als je daar naar op zoek bent, ga dan een keer met Marcelle praten. Ik hoop dat je, net als ik, het avontuur aan gaat, dat je een kompas vindt die jouw helpt om een dienstbaar leider te zijn. Het helpt als er liefdevolle mensen met je mee wandelen, die helpen om de beste versie van jezelf te worden.”

Gert Jan Wortel, manager bij Van Lanschot Kempen

“De beste versie zijn van jezelf. Door bewust te worden waarom je doet wat je doet kom je daadwerkelijk in contact met jezelf. Wanneer je dit bereikt is de stap naar de verbinding met iedereen om je heen een stuk gemakkelijker. Zoveel geleerd en meegemaakt bij de New Leadership Academy. Een aanrader voor een ieder die wil groeien als mens en in zijn rol als leidinggevende.”
Marcel van der Krogt, finance manager bij Grip op finance

“Dank je Marcelle voor een inspirerend afgelopen halfjaar van 1 op 1 coaching. Je hebt me de inzichten gegeven om tactisch gesprekken aan te gaan en op een overtuigende manier vooruit te komen met mijn team. Je hebt me op zijn tijd uitgedaagd om anders naar situaties leren kijken. Ik wil je bedanken voor je geduld en het doorstaan mijn af en toe sceptische houding. Het verschil wat je bij mij hebt bereikt is dat ik meer rust ervaar en hierdoor mij meer kan openstellen. Je hebt me meegenomen in jouw verhaal en de obstakels die jij overwonnen hebt. Ik raad jouw coachingstraject van harte aan voor iedereen die zich realiseert dat er nog meer uit jezelf gehaald kan worden.”

Wouter de Lange, Operations director bij LAN Handling Technologies