Waarom kan een zelfverklaard atheïst zich enorm aangetrokken voelen tot een kathedraal? En waarom kan een broodnuchtere Westfries kippenvel krijgen bij het zien van een graancirkel?

Het antwoord is: de geometrische vorm. “Geometrie heeft geen referentiekaders. Het is informatie die ongefilterd binnenkomt” vertelt Janosh Stoffers.

Niet voor niets werd Heilige Geometrie door Plato ‘de taal van de ziel’ genoemd, een universele taal die alleen het onderbewuste verstaat.

Janosh inspireert en helpt duizenden mensen over de hele wereld met zijn activaties. ‘Een activatie is een diepe en spirituele ervaring.’ vertelt hij. ‘Het is een visuele meditatie, gebaseerd op Heilige Geometrie. Het verbindt je met je onderbewustzijn. Het deel met alle antwoorden over wie je bent. Zie het als een hulpmiddel om je DNA wakker te schudden.’

In deze aflevering van de New Leadership Podcast deelt hij zijn persoonlijke verhaal. Over zijn wake-up call in 2004 toen een zwerver in het Vondelpark aan hem vroeg of hij wel gelukkig was. Precies op het moment dat hij werkte als succesvol grafisch ontwerper in de reclamewereld en tegen een burnout aanzat.

Over de geometrische patronen die plotseling op zijn netvlies verschenen en die hij omzette in ontwerpen. En dat al die ‘ontwerpen’ graancirkels bleken te zijn die in de jaren daarvoor in graanvelden waren aangetroffen.

Janosh’ leven ging helemaal om. Geniet van dit gesprek!